Maskotdräkt – Till maskerad, event och kalas

hyr eller köp maskotdräkt

Billiga maskotdräkter – 10 tips för att hitta din perfekta maskotdräkt

Att hitta den perfekta billiga maskotdräkten kan verka som en svår uppgift, men med dessa 10 bästa tips kommer du att hitta din ideala lurviga vän på nolltid! Vi ska berätta vad du ska leta efter, viktiga saker att tänka på, och vad du kan få för dina pengar.

  • Pris– Du behöver inte punga ut med hundratals kronor för den bästa maskotdräkten. Det finns många webbplatser där ute som har ett stort utbud av vackra maskotar som alla är tillverkade med en hög standard, och de kommer inte att bränna ett hål i din plånbok heller. Varför betala 5000 -10.000 för en kostym, när du kan få för mindre än 1500!
  • Gör den till din egen– Många maskotbutiker erbjuder skräddarsydda tjänster så att du kan få din drömkostym efter din egen design. Försök att hitta en hemsida som inte tar onödigt mycket betalt. Du skulle bli förvånad att veta att vissa webbplatser erbjuder denna tjänst från så lite som 1800 per kostym.
  • Designvarning– När du hittar en webbplats som erbjuder en skräddarsydd tjänst, titta för att se vilka säljteamet är och se till att du har att göra med människor som förstår vad du ber om, för om några speciella krav går förlorade kan det sluta med att du får något i postlådan som inte alls ser ut som det du bad om i första hand. Hitta en webbplats som har ett säljteam som talar kinesiska (om deras kostymer är utformade i Kina), så kan alla dina speciella krav enkelt överföras till fabriken utan att du behöver oroa dig över några missförstånd.
  • Företagsnamn och övertryck– Du kanske vill anpassa din maskotkostym genom att ge den en företagsslogan. Vissa webbplatser har inte ett praktiskt system eller standardpris för detta, så det kan vara svårt att organisera och du kan få betala överpris. Se till att du väljer en webbplats som har ett ganska fast pris och som du kan forma till något som passar just dig.
  • Maskot vikt– Ta avstånd från kostymer som har kartonghuvuden. Maskothuvuden med bra kvalitét är huggna ur Polyfoam, vilket är lätt, andas och är mycket lättare att rengöra än kartong. Se till att du kontrollerar hur dräkten är gjord innan du köper den.
  • Maskotdräktens andningsförmåga– Vi säger: ”ju fler löstagbara kostymdelar, desto bättre!” Dräkter som har separata handskar, skor, kropp och huvud är hundra gånger bättre än ett stycke eller tvådelade dräkter. Löstagbara delar betyder bättre luftcirkulation, det är lättare att rengöra separata delar som blir smutsiga och framför allt är det bekvämt för personen som bär dräkten som kanske vill ta av huvudet eller handskarna lite då och då.
  • Känn lugnet– Om du köper från utlandet, försök att hitta en butik som har klara leveranstider, och erbjuder spårning över nätet så att du kan följa din kostyms resa hela vägen till din dörr.
  • Reklamationer– Om du har oturen att få några problem med din maskotkostym och du köpte den från en kinesisk hemsida, kommer du att märka att portokostnaderna är otroligt höga för att skicka din maskot tillbaka och säljaren får inte återbetala dina portoavgifter. Om, till exempel, du är svensk, hitta en svensk leverantör, så att du inte behöver returnera produkten hela vägen tillbaka till Kina. Detta är något att verkligen tänka på om du vill känna extra trygghet.
  • Dedikerad säljare– Det är alltid bäst att köpa från en webbplats som specialiserat sig på maskotdräkter. Många webbplatser säljer hundratals produkter med maskotdräkter som endast en liten del av sitt sortiment. Faran med att köpa från en mindre specialiserad webbplats är att din beställning inte kan behandlas med så mycket uppmärksamhet på kvalitet och detaljer, så försök att hitta en säljare som är dedikerad till sina produkter och tjänster.
  • Välj rätt storlek– De flesta maskotplatser marknadsför sina dräkter som ”en storlek som passar alla”, med inget annat storleksalternativ tillgängligt. Detta kan låta OK skriftligen, men om du är en ganska lång person kan det vara svårt med ”en storlek som passar alla” då dessa vanligtvis passar folk upp till 180cm (5’9 ”) och kanske inte egentligen passar dig. Ta dig tid när du väljer din billiga maskotdräkt och se till att du har möjlighet att välja en större storlek om det behövs. Hitta en webbplats som erbjuder en större variation av storleksalternativ. det finns även platser där ute som erbjuder XXL och passar människor som är upp till 190cm lång (6’3 ”).